Svi smo osobe u razvoju
Svi smo osobe u razvoju
blog
10.03.2023.

Svi smo osobe u razvoju

 

#svismoosobeurazvoju 

Izložba i dokumentarni film “Svi smo osobe u razvoju”, koji je predstavljen u Galeriji Štab, nastao je u saradnji Benetton Beograda i humanitarne organizacije Dečje srce sa ciljem da pokaže da osobe sa smetnjama u razvoju predstavljaju individue sa sopstvenim talentima, željama i karakterima i da oni nisu osobe sa posebnim potrebama, kako često čujemo, jer su njihove potrebe iste kao i kod ljudi iz tipične populacije a to je potreba za poštovanjem, ljubavlju i pripadanjem.

 

Projektom smo želeli da pokažemo da sve sfere društvenog života, uključujući modu i umetnost, moraju biti otvorene za sve članove društva uključujući i naše prijatelje, rođake, komšije i kolege sa smetnjama u razvoju i da su oni funkcionalni članovi društva, koji nam mogu biti inspiracija.

Svi mi imamo veće ili manje prepreke u životu, ali uz zajedničku ljubav i podršku ih možemo prevazići.


Zahvaljujemo se našim partnerima i svim učesnicima u projektu, a posebno Lazaru, Filipu, Đorđu, Savi, Sanji i Dunji i njihovim porodicama što su sa nama podelili emocije i priču o životu, ljubavi i emocijama osoba sa smetnjama u razvoju. I hvala svima koji su sačuvali toplinu u srcu za druge ljude.

 

 

Dokumentarni film “Svi smo osobe u razvoju” možete pogledati na linku.

 

 

 

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

06.
Dec.
blog
Zašto potrošači treba da se odluče za kupovinu proizvoda organskog ili recikliranog porekla?