BE EVERYTHING
BE EVERYTHING
blog
02.04.2023.

BE EVERYTHING

BE EVERYTHING

 

Igra i zavođenje. Identitet i stereotip. Realizam i fikcija.
Nova kampanja United Colors of Benetton predstavlja eksploziju  tema koje karakteristišu kolekciju za proleće leto 2023, koju je dizajnirao  Andrea Inkontri.

Andrea Incontri je dizajner i kreativni direktor čija karijera u dizajnerskoj i modnoj industriji traje skoro 20 godina.Stekao je veliko iskustvo radeći u modnoj industriji i industrijskom dizajnu.

        

                                Kolekcija United Colors of Benetton SS23

Kolekcija je inspirisana ključnim Benettonovim principima: kosmopolitskim duhom i elegantnim izgledom, trikotažom, bojom i prugama – sa strašću prema voću.

 

Za ovu kolekciju, dizajner se fokusirao na temu voća, dovodeći u pitanje kvalitet – takođe vizuelnog – onoga što nas hrani, fizički i kulturno : mnoštvo trešanja, jabuka i krušaka različitih veličina – pravih, veštačkih, organskih ili pop – u sjajnim ili sorbet bojama, odštampanih ili umetnutih na košulje, široke haljine, kilote, majice, odeću za plažu, džempere i maksi kardigane. Kao i obično, u pratnji široke palete trikotaže.

Zapravo, Incontri je radio na trikotaži sa svojim sistematičnim pristupom, iskorišćavajući potencijal istorijskog brenda kao što je Benetton za džempere od žakarda i melanža u čipkastim šavovima , koristeći reciklirano pamučno predivo. Sve sa jasnom porukom: BUDI SVOJ. Koristite mnoštvo boja da budete ko god želite. Spajajte i izaberite svoj omiljeni stil.

Čak i upotreba pruga, jedna od karakteristika brenda, izgleda urbano. Suptilno upućuju na stil koledža, glam rok, tenisku kulturu 80-ih.

Elegantne haljine, kimona i odela od poplina sa efektom engleskog veza, letnje haljine od viši pamuka, obogaćene su svetlim i dvobojnim teksasom. Važnu ulogu igraju aksesoari, prepoznatljive Be Bag torbe , od saffiano eko kože, dostupne u različitim bojama i oblicima, sa motivima trešnje, jabuke i kruške, kao i obi kaiševima.  Asortiman obuće uključuje klompe, cipele sa platformom, papuče od eko kože sa gumenim đonom.
Ovo je univerzum koji slavi Benetonov osećaj različitosti zahtevajući  jedan jedini zadatak: BUDI SVOJ.

 

U dečijoj kolekciji, Incontri je takođe koristio dezene trešnje, jabuke i kruške na džemperima, duksericama, polo majicama od pike pamuka, pamučnim bermudama modernog kroja i košuljama kratkih rukava. Savršena paleta boja proteže se u rasponu od svetlih do sorbeta tonova, omogućavajući kreiranje jedinstvenog izgleda. Dečija kolekcija odiše ozbiljnim stilom odraslih kao što su modeli teksas jakne ili odeća za plažu – majice bez rukava – u jarkim nijansama suncokretove i akva zelene. Leto je toplo i zahteva laganu, udobnu odeću - šorts od brušenog pamuka i košulje u peščanim nijansama , koju možete nositi sa laganim gumenim sandalama i papučama, Be Bags torbama, kapama ili šeširima.
 

                       

WELCOME TO 

BENETTON

                                                                                               

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

06.
Dec.
blog
Zašto potrošači treba da se odluče za kupovinu proizvoda organskog ili recikliranog porekla?